Veelgestelde vragen

Heeft u vragen? Ik help u graag verder!

Tuinontwerp op maat brengt veel vragen en ideeën met zich mee. Om u op weg te helpen kunt u hier al een aantal antwoorden vinden op veelgestelde vragen. Nog geen antwoord gevonden op uw vraag? Neem dan contact met ons op!

Wat kost een tuinontwerp?

Natuurlijk is dat een vraag die ik vaak hoor. Het liefst kom ik eerst bij u langs om te horen wat uw wensen zijn en om te zien wat de mogelijkheden zijn. Op basis hiervan kan ik een goede, passende offerte voor het tuinontwerp maken. Geheel vrijblijvend! Mijn tarieven zijn gerelateerd aan de oppervlakte van uw tuin. De definitieve prijs hangt verder af van uw specifieke wensen  en de uitgebreidheid van de tekeningen.

De kosten voor het maken van een goed tuinontwerp zijn maar een klein percentage van de totale aanleg. Een goed tuinontwerp, beplantingsplan zorgt dat de tuin past bij uw budget en kan op de korte en langere termijn veel geld besparen. Oa de keuze van de hovenier voor de aanleg en of u de tuin geheel of gedeeltelijk zelf wil aan leggen. Goed advies en de juiste keuze van materialen en planten zorgt ervoor dat u jaren lang kan genieten.

Maar ik begrijp ook wel dat u alvast een indicatie wil krijgen van de kosten voor het maken van een tuinontwerp.

Een uniek ontwerp op maat gemaakt voor een kleine tuin heeft u al voor 750,- euro incl Btw.

Incl twee schetsen, definitief tuinontwerp, werktekeningen op schaal en advies op maat. Tekeningen ook digitaal.

Een tuinontwerp laten maken kan het hele jaar door.

Maar begin op tijd!

Het maken van een goed tuinontwerp is een proces, een goede vertaling van uw persoonlijke wensen naar een uniek, duurzaam en functioneel tuinontwerp. Elke tuin en situatie is uniek en vraagt om andere creatieve oplossingen.

Het is dus belangrijk om voor het maken van het tuinontwerp ruim voldoende tijd te nemen.

Een tuin aanleggen kan bijna het hele jaar door. Alleen als er bomen en of struiken verzet of aangeplant moeten worden kan dit het beste tussen eind oktober en eind April gebeuren. Het grondwerk, de bestrating, beregening en verlichting aanleggen maar ook het aanplanten van de tuin, beplanting uit pot, kan gewoon het hele jaar door uitgevoerd worden. Uitgezonderd als het echt veel te nat is door hevige neerslag, vorst in de grond of sneeuw, dan ligt de aanleg toch even stil.

Een huis met een tuin is vaak meer waard dan een huis zonder tuin. Het oppervlak van het perceel is groter waardoor er ook meer voor betaald wordt. Daarnaast is het ook van invloed op de geschatte waarde. Als de tuin er verzorgd bij ligt schatten anderen de waarde van het huis vaak hoger in. Wil je je huis verkopen? Zorg dan dat het er ook buiten netjes uitziet. De eerste indruk is het belangrijkste en blijft hangen. Een verwilderde tuin zal de verkoop niet bevorderen.

Juist met een “klein budget” is het van belang om een goed  doordacht tuinontwerp te laten maken. Maar wat is een klein budget voor de aanleg van uw tuin! Dat is voor iedereen natuurlijk anders. Maar materiaal keuzes en aanleg spelen een belangrijke rol hierbij.  Ook aanleggen in fases behoord tot de mogelijkheden, maar je moet wel een plan hebben, waar je naar toe werkt, wat het eind resultaat moet worden. Nadenken over het plan, eindresultaat levert dus winst op! Maar wil je toch besparen op het ontwerp. Voor een kleiner budget, kleine tuin of voortuin heb ik de tuinontwerp webshop gemaakt. Een op maat tuinontwerp online. Kijk op de speciale website www.tuinontwerp-webshop.nl