Zwemvijver in de tuin

Natuurzwembad in uw tuin aanleggen

Met een zwemvijver in de tuin combineert u de luxe van een eigen zwembad en een fraaie natuurlijke vijver. Zomers is het water aangenaam en kunt u er heerlijk in zwemmen en is de zwemvijver het hele jaar rond een fraai ogende aanvulling op uw tuin. Voor een zwemvijver aanleggen kunt u vele kanten op qua ontwerp en uitstraling. Heeft u graag een strakke zwemvijver met een moderne uitstraling of kiest u liever voor een meer de organische vorm met een natuurlijke uitstraling?

Christel Goossens Tuindesign maakt voor u een goed doordacht tuinontwerp met een kleine of grotere zwemvijver waarin zowel de tuin als de natuurlijke zwemvijver volledig tot hun recht komen. Wilt u meer weten over een zwemvijver aanleggen in uw tuin? Neem dan gerust contact met mij op om uw plannen en wensen voor uw zwemvijver in de tuin te bespreken en uiteindelijk ook tot uitvoer te brengen.

De zwemvijver

Een zwemvijver is zo ingericht dat u erin kunt zwemmen. Daarvoor moet de zwemvijver groot genoeg zijn en zuiver gehouden worden door een filterzone. Sommige mensen noemen een zwemvijver ook wel een natuurzwembad, omdat hierbij geen chloor gebruikt wordt. Het voordeel van een zwemvijver is dat deze, wanneer u hem niet gebruikt, gewoon erg mooi staat in uw tuin.

Zwemvijver in twee delen

Een zwemvijver bestaat altijd uit twee gedeeltes: een zwemdeel en een filterdeel, waarin planten staan die zorgen voor een biologische filtering om het water te zuiveren en mooi helder te houden. Zwemvijvers hebben net als een zwembad of een gewone vijver onderhoud nodig, maar gelukkig is het onderhoud zeer eenvoudig.

Natuurlijke zwemvijver aanleggen

Voor de aanleg van een zwemvijver is het belangrijk om een tuinontwerp te laten maken waarin de zwemvijver die aansluit bij uw wensen direct meegenomen wordt. Zo kunt u er het hele jaar van genieten. Of het om een bestaande tuin of om een nieuw aan te leggen tuin gaat, maakt daarbij niet uit. En of het een kleine zwemvijver of een grote zwemvijver betreft ook niet. Het is belangrijk dat uw zwemvijver een mooie, goede plaats in uw tuin krijgt en aansluit bij het geheel, waardoor de zwemvijver een echte aanwinst in uw tuin is.

Stappenplan voor zwemvijver aanleggen

Voor het ontwerpen van een unieke, persoonlijke en mooie tuin met zwemvijver gebruik ik een overzichtelijk stappenplan. Ik maak voor u:

  1. Twee schetsen
  2. Een plattegrond op schaal
  3. 3D-visualisatie
  4. Een uitgebreid beplantingsplan
  5. Een verlichtingsplan met foto’s
  6. Matenplan, werktekening op schaal en zwembadplan(zwemvijverplan) met foto’s

Zodra het tuinontwerp met zwemvijver klaar is, en dus ook de juiste plaats en het type zwemvijver is bepaald, kunt u met een goede zwemvijverbouwer en een hovenier om tafel voor de aanleg van uw droomtuin. Heeft u daar advies bij nodig? Neem danĀ contact op! Door mijn jarenlange ervaring heb ik een groot netwerk aan vakmensen opgebouwd.