Radijs in de tuin! Moeilijkheidsgraad: makkelijk!
Je proeft de liefde!
Eigen groenten in de tuin is hip, leerzaam en ook nog eens gezond. Maar als je het makkelijk wil houden moet je voor de juiste groenten kiezen! Ook de ruimte en plaats is belangrijk. Ik heb zelf altijd een klein gedeelte in de tuin voor fruit en groente gehad. Maar vooral met groente viel het nog al eens tegen! Te veel werk, ongedierte, geen overzicht meer, niet meer bij te houden. De oplossing is verhoogde bakken en makkelijke groenten! Een makkelijke moestuin, dus met bijvoorbeeld ……
…. Radijs!
Het leuke van radijsjes is dat je ze al een paar weken na het zaaien kunt oogsten; ze kiemen snel en groeien snel.
Eigen teelt radijsjes zijn heel smaakvoller, knapperiger maar vooral pittiger van smaak, dan uit de winkel. Lekker in gemengde salades, op een boterham met kaas, of zo uit het vuistje.
Gooi de blaadjes van de radijs niet weg!
Ze zijn voedzaam en geven een peperige smaak aan salades maar kunnen in soep of stoof-gerechten gebruikt worden in plaats van bv spinazie of waterkers. Laat radijs eerst in ijskoud water liggen, dan worden ze ultra knapperig. Naast de bekende rood-roze ronde knolletjes, zien we de laatste jaren steeds meer soorten. Rond of langwerpig, wit, geel of paars!